top of page
  • Photo du rédacteurJuliette Demanet

Comment It It Anita m’a e*luiké (de Flandres).

Dernière mise à jour : 20 janv. 2022

Ik kom er eigenlijk nu pas achter dat die ene avond tijdens de Gentse Feesten mij gebracht heeft tot waar ik nu sta. Op 22 juli stond ik in het bouwvallig cafeetje Kolonie, een plek die 10 dagen lang concerten organiseerde als crowdfunding. Die bewuste avond stonden Hypochristmutreefuzz en It It Anita geprogrammeerd. Ik ging initieel voor die geflipte Gentse cross-over tussen Death Grips en Kanye West. Het was echter It It Anita dat mij die avond compleet overdonderde. Ik had ze al enkele keren live gezien, maar met die furieuze songs uit de aanstormende plaat ‘Laurent’ raakte ik helemaal overtuigd. Het was dus eigenlijk liefde op het tweede gezicht en ik begon de band te volgen als een zestienjarige puber.


Ik wist overigens dat die ene gitarist met zijn potske, head honcho was bij Luik Records, een label dat mij enorm aansprak. Ik sprak de beste man – Damien voor de vrienden – na een razende doortocht aan in Het Depot in Leuven ergens in december 2018. Een maand later kreeg ik de vraag of ik het team wilde vervoegen. Daar kon een notoire muziekliefhebber als ik geen nee tegen zeggen. Luik Music opent deuren voor mij en steunt de familie – Fambly voor de vrienden – in zijn zoektocht in deze soms erg moeilijke branche. It is een branche van vallen en opstaan, maar no matter what er gebeurt, deze Fambly staat altijd klaar om je op te vangen. En ik stoom me klaar om die boekingsmailtjes door jullie strot te rammen, zij het met veel liefde.

It It Anita / Gentse Feesten, Kolonie 23.07 / Bryan et Elliot

It It Anita / Gentse Feesten, Kolonie 23/07 / Mike

It It Anita / Gentse Feesten, Kolonie 23.07 / Damien

Benieuwd hoe JB, onze publisher uit Frankrijk, dankzij It It Anita geluikt werd? Lees zijn verhaal hier!

2 vues0 commentaire

Posts récents

Voir tout

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page